UKUSNO I BEZ MESA

Puno vitamina, a voljet će ih i djeca: Polpete s tikvicama

Ana Braškić

Foto Istock

Foto Istock

Ove bezmesne polpete možete ponijeti i sa sobom na izlet ili na posao

Tikvica ima tijekom cijele godine, ali njihova je prava sezona tek krenula. Zato u njima valja uživati i to bez grižnje savjesti jer imaju malo kalorija, a puno vitamina i minerala. Danas predlažemo bezmesne polpete koje možete ponijeti i sa sobom na izlet ili na posao. Sastojci za 4 osobe: 1 kg tikvica, 200 g feta sira, 100 g naribanog tvrdog ovčjeg sira, 2 kuhana krumpira, 3 jaja, 50 g krušnih mrvica, 2 grančice mente, sol, papar, brašno, ulje za prženjePriprema: Tikvice operite, naribajte i posolite. Pustite ih da stoje sat vremena pa ih dobro ocijedite. Umutite jaja, dodajte im redom feta sir, ribani ovčji sir, krušne mrvice i zgnječeni krumpir. Dobro promiješajte i zatim dodajte nasjeckanu mentu, papar i žlicu brašna. U smjesu na kraju umiješajte tikvice i sve stavite u hladnjak na sat vremena. Nakon toga, oblikujte polpete, uvaljajte ih u brašno i pržite u zagrijanom ulju dok ne porumene s obje strane. Poslužite tople.