Ideja za ručak

Punjene i zapečene tortilje oduševit će i zahtjevne gurmane

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Na isti način možete pripremiti tortilje s junetinom. Sastojci su svi isti, a samo ćete produljiti vrijeme kuhanja

Tortilje su jedna od onih gotovih namirnica koje se mogu puniti ovisno o željama i ukusu. Za ovaj recept treba vam 6 komada čime ćete zadovoljiti apetit tri odrasle osobe. Cheddar je odličan i lako topiv sir koje možete pronaći u svim malo bolje opskrbljenim trgovinama. Ako vam punjena tortilja nije dovoljan obrok, poslužite ju uz sezonsku salatu.Sastojci za 6 tortilja:6 tortilja400 g mljevene puretine1 srednja kapula3 režnja češnjaka1 zelena paprika1 crvena paprika200 ml pasate od rajčica200 g sira cheddar200 g mješavine kukuruza i crvenog grahamljevena crvena paprikamaslinovo uljesol, paparmileramPriprema: Kapulu sitno nasjeckati i dinastati na maslinovom ulju. Paprike očistiti i narezati na četvrtine, a zatim na kockice. Češnjak također nasjeckati. Na dinstanu kapulu ubaciti mljevenu puretinu i miješati kako bi ravnomjerno »pobijelila«, tek tada dodati obje vrste paprike i češnjak. Kratko dinstati, ubaciti grah i kukuruz, a zatim pasatu. Posoliti, popapriti te dodati mljevene crvene paprike koliko volite. Ako volite ljuto slobodno dodati malo mljevenog chillija. Kuhati na srednje jakoj vatri 15-ak minuta.Cheddar naribati na krupan ribež. Tortilje zagrijati na tavi, puniti smjesom mesa i povrća i povrh staviti dva prstohvata sira. Slagati u protvan obložen masnim papirom. Povrh rasporediti ostatak smjese mesa i povrća i posuti ostatkom sira.Peći u pećnici prethodno zagrijanon na 180 stupnjeva 10-ak minuta. Poslužiti s mileramom. Na isti način možete pripremiti tortilje s junetinom. Sastojci su isti, samo ćete produljiti vrijeme kuhanja na 30 minuta.