Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Jednostavan i sočan

Pripremite zarolani "kuglof" sa šumskim voćem i oduševite svoje ukućane

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 24. prosinac 2018. u 11:00 2018-12-24T11:00:00+01:00

Sočan i mekan biskvit uz dodatak marmelade oduševit će svakog gosta

Ovaj jednostavan kolač najljepša je božićna poslastica za doručak uz mlijeko ili kakao, kao desert uz malo šlaga ili pak odličan izbor za laganu večeru uz obiteljska druženja. Sočan i mekan biskvit uz dodatak marmelade od šumskog voća oduševit će svakog gosta.

Sastojci za 8 osoba:

450 g brašna
50 g rižinog brašna
3 jaja
30 g kvasca
70 g margarina
100 g šećera
150 ml vode
1 limun
2 vrećice vanilin šećer
40 g marmelade od šumskog voća

Priprema: Kvasac otopiti u mlakoj vodi, dodati 200 g brašna, dobro promiješati i pustiti na toplom da se diže sat vremena.
U drugu posudu staviti ostatak brašna, šećer, koricu limuna, vanilin šećer, jaja, Zvijezda stolni i na kraju dignuti kvasac. Zamijesiti tijesto koje se kada je gotovo ne smije lijepiti za stijeneke posude. Tijesto stavite da se odmara dva sata.
Dignuto tijesto razvaljati u oblik pravokutnika, 70 cm dugog i 25 cm širokog. Premazati marmeladom, a pritom pripazite da ostane 6 cm od svakog ruba. Pažljivo zarolati po duljini. Staviti u kalup za kuglof i pustiti da se diže još sat i pol.
Površinu premazati vodom i posuti smeđim šećerom. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.