Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
12. studenoga 2019.
Jelo na žlicu

Pripremite toplu i ukusnu jesensku maneštru krcatu vitaminima

Foto: iStock
Foto: iStock
Objavljeno: 30. listopad 2019. u 8:24 2019-10-30T08:24:00+01:00

Stigli su nam hladniji dani, zato je vrijeme da se naoružamo vitaminima i pripremimo ukusnu jesensku maneštru u kojoj će uživati cijela obitelj.

Sastojci:

400 g graha

stapka celera

300 g kupusa

3 zrna češnjaka

sol

papar

peršin

vlasac

2 krumpira

2 mrkve

ulje

Priprema:

Na ulju kratko popržite celer narezan na komadiće zajedno s na sitno narezanim peršinom, vlascem i češnjakom. U to dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, narezani kupus i krumpir na kockice te grah i sve prekrijte s 3 litre vode. Kuhajte otprilike sat vremena na vatri srednjeg intenziteta i poklopljeno poklopcem. Posolite i popaprite po želji, a u gotovu maneštru prilikom serviranja možete dodati komadiće poprženog kruha i kap maslinovog ulja.

Izvor: gastro serijal Novog lista "Jesen na stolu"

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.