Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Ručak iz snova

Pripremite savršene tagliatelle s piletinom na venecijanski prema receptu Nigelle Lawson

Foto: limeincoconut.blogspot.com
Foto: limeincoconut.blogspot.com
Autor:
Objavljeno: 4. veljača 2019. u 11:55 2019-02-04T11:55:00+01:00

Aromatični umak i pečena piletina uz dodatak tagliatella i pinjola prožimaju se u neodoljivim okusima i mirisima ovog originalnog talijanskog recepta

Poznata kuharica Nigella Lawson donosi vam originalni talijanski recept iz snova: tagliatelle s pečenom piletinom na venecijanski koji će vas osvojiti okusom. Aromatični umak s daškom ružmarina savršeno se prožima s okusima pečene piletine, a s dodatkom tjestenine i pinjola, dobivate savršeni zimski obrok u kojem će uživati cijela obitelj.

Sastojci:

veće pile u komadu

2 žlice maslinovog ulja

3 grančice ružmarina, usitnjene

1/3 šalice grožđica sultana, natopljenih u vodi 30 minuta

½ šalice pinjola, lagano tostiranih

450 g tagliatella

2-3 žlice svježeg nasjeckanog peršina

naribani parmezan

sol i svježe mljeveni papar

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 180º C.

2. Piletinu dobro natrljajte maslinovim uljem, pospite solju i paprom i pecite u pećnici otprilike sat i pol, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Pred kraj pečenja okrenite prsima gore kako bi se ravnomjerno ispeklo.

3. Kad je piletina skoro gotova, pripremite vodu za tjesteninu i posolite kad zavrije.

4. Piletinu izvadite iz pećnice i skinite meso s kosti, ali ostavite kožu. Meso razrežite na manje komadiće.

5. Umak pripremite tako što ćete sokove od pečenja prebaciti u tavu i dodati ružmarin, ocijeđene grožđice i pinjole. Pustite da zavrije. U veću zdjelu ubacite skuhanu i ocijeđenu tjesteninu, dodajte umak i promiješajte skupa s komadićima piletinom i nasjeckanim peršinom. Servirajte s naribanim parmezanom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.