Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Slatko i slano

Pripremite fine veganske kockice s maslacem od kikirikija, perecima i čokoladom – bez pečenja!

Foto: @loodyskitchen Instagram
Foto: @loodyskitchen Instagram
Autor:
Objavljeno: 10. ožujak 2019. u 8:02 2019-03-10T08:02:18+01:00

Samo nekoliko sastojaka potrebno vam je za ukusni desert u neodoljivoj kombinaciji slatkog i slanog

Ovog vikenda zasladite se uz ukusne veganske kockice koje ćete pripremiti u tren oka i bez pečenja. Trebat će vam samo nekoliko sastojaka, a oduševit će vas kombinacija slatkog i slanog u ovom finom veganskom receptu.

Sastojci:

1 šalica (90 g) pereca

1 šalica (120 g) šećera

½ šalice (100 g) kokosovog ulja, otopljenog

¾ šalice (225 g) maslaca od kikirikija

Čokoladni preljev

175 g tamne čokolade s minimalno 70% kakaa, nasjeckane

2 žlice maslaca od kikirikija

razmrvljeni kikiriki i sol za posipanje

Priprema:

1. Manji pladanj (20*20 cm) obložite masnim papirom.

2. U blenderu izmiksajte perece do sitnijih komadića (možete ih i zatvoriti u vrećici i zatim razmrviti valjkom za tijesto).

3. Kokosovo ulje otopite na laganoj vatri, maknite s vatre, pustite nekoliko minuta da se rashladi i zatim umiješajte mrvice pereca i šećer. Kad se sastojci sjedine, umiješajte maslac od kikirikija.

4. Smjesu prebacite na pladanj i ravnomjerno rasporedite te stavite u hladnjak.

5. Otopite čokoladu i maslac od kikirikija u mikrovalnoj na 30 sekundi ili na pari dok se potpuno ne otopi.

6. Čokoladu prelijte preko baze s maslacem od kikirikija i izravnajte služeći se špatulom.

7. Pospite razmrvljenim kikirikijem i solju. Držite u hladnjaku barem 2 sata prije posluživanja.

8. Razrežite na kockice i uživajte.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.