Juha od špinata jednostavna je za pripremu, osvježavajuća i hrskava, a odlična je ako želite napraviti detoksikaciju organizma. Dodavanje graška i poriluka joj daje dodatnu vrijednost, a odlično se slaže s toplim kruhom čije komadiće možete ubaciti u juhu.
Sastojci za juhu:
50g maslaca 1 poriluk, podrezan, ispran i usitnjen 50 ml bijelog vina 450 g špinata 700 ml povrtnog temeljca200g graška1 limun 1/4 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića2 žlice usitnjenih badema
Način pripreme:
U velikoj posudi lagano rastopite maslac i pržite poriluk dok se ne omekša. Dodajte bijelo vino te pržite još dvije minute. Dodajte špinat u posudu polako ga pritiskujući pa dodajte grašak i povrtni temeljac i pirjajte pet do 10 minuta dok ne skuhate. Pustite da se nakratko ohladi pa upotrijebite štapni mikser da bi smjesa postala glatka, a zatim umiješajte limunov sok, muškatni oraščić i začinite po okusu. Po želji možete dodati u juhu i žličicu kiselog vrhnja ili milerama.