Foto Istock
Za ovo jelo možete koristiti i cijelo pile, no mi smo se odlučili na njen sočniji dio, batak sa zabatkom. Umjesto krumpira poslužite - tikvu
Nemate ideju za ručak? Današnji prijedlog spaja pravu jesensku namirnicu – hokaidu tikvu s jednom od najčešćih namirnica na našem stolu – piletinom. Za ovo jelo možete koristiti i cijelo pile, no mi smo se odlučili na njen sočniji dio, batak sa zabatkom.
Sastojci za 4 osobe: 4 batka sa zabatkom (može i otkoštena ali je važno da imaju kožu), 500 g hokaido tikve, 1 velika kapula, majčina dušica, nekoliko grančica ružmarina, maslinovo ulje, kurkuma, sol, sušena ljuta papričica
Priprema: Nekoliko sati prije pečenja, najbolje ujutro, začiniti piletinu. Kožu zarezati na nekoliko mjesta, začiniti solju, majčinom dušicom, kurkumom, s malo sušene ljute papričice te maslinovim uljem. Zaprljajte prste pa malo »masirajte« meso kako bi se začini što bolje upili. S mesom staviti i grančice ružmarina, pokriti prozirnom folijom i pustiti da se marinira nekoliko sati u hladnjaku. Pola sata prije pečenja izvaditi iz hladnjaka da se meso temperira.