Zdrava varijanta

Omiljeni kruh od banane, ali bez šećera? Da, moguće je

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock



Kruh od banane, odnosno banana bread, ubraja se među omiljene recepte kada se zaželimo slatkog i sočnog kruha. Mi otkrivamo kako ga napraviti u zdravijoj varijanti.


Sastojci


4 zrele banane


80 ml neutralnog ulja, poput suncokretovog ili kokosovog ulja




2 čajne žlice cimeta


2 jušne žlice pirea od jabuke


2 jušne žlice sirupa od datulja


2 čajne žlice maslaca od badema


275 g brašna


2 čajne žlice praška za pecivo


100 ml zobenog mlijeka


Prstohvat soli


Priprema


Kalup dužine oko 25 cm nauljite i pospite s brašnom. 


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.


Ogulite tri banane i uz pomoć žlice zgnječite. 


Banane pomiješati s uljem, cimetom, soli, pireom od jabuka, sirupom od datulja i maslacem.


Pomiješajte brašno i prašak za pecivo.


Umiješajte naizmjenično zobeno mlijeko i mješavinu brašna u smjesu od banane. 


Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup.


Ogulite preostalu bananu, razrežite je na pola i stavite na vrh smjese. 


Kolač pecite oko 30-ak minuta.


Dobar tek!