RAZVESELITE DJECU

Nije teško: Sami napravite domaći sladoled na štapiću

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Za izradu sladoleda na štapiću trebat će vam silikonski kalupi, ali mogu poslužiti i plastične čašice

Za šest komada: 300 ml mlijeka, 125 g slatkog vrhnja, 1 vrećica vanilin šećera; Za preljev: 200 g mliječne čokolade, 200 g bijele čokolade, sjeckani lješnjaciPriprema: Za izradu sladoleda na štapiću trebat će vam silikonski kalupi, ali mogu poslužiti i plastične čašice. U tom slučaju štapić centrirajte uz pomoć aluminijske folije koju ćete položiti preko čašice i probušiti ju po sredini štapićem. Za početak pripremite sladoled. Jednako kao i za sendvič sladoled, mlijeko vrhnje i vanilin šećer (ili razrezani štapić vanilije) zagrijte do temperature od 85 stupnjeva. Zatim naglo ohladite i stavite u aparat za sladoled na pola sata. Dobivenom smjesom punite kalupe i stavite ih preko noći u zamrzivač. Drugi dan na pari otopite posebno bijelu, a posebno mliječnu čokoladu i ostavite ih da se ohlade do sobne temperature. Štapiće pažljivo izvadite iz kalupa, umočite u čokoladu, posipajte sjeckanim lješnjacima. Položite na masni papir i stavite u zamrzivač na sat vremena. Vaši štapići su spremini za konzumaciju, a u zamrzivaču mogu stajati 15 dana. U tom slučaju svaki omotajte papirom za pečenje.