50 shades of hunger

Neodoljivi voćni brownie- cheesecake za odličan početak tjedna

Ivana Kocijan

Isprobajte nešto drugačije



Gastrostranica 50 shades of hunger obiluje receptima za jednostavne i neodoljive slastice, a Ivana Roginić danas nam donosi recept za neodoljivi voćni brownie- cheesecake.


Voćni brownie-cheesecake


Sastojci za brownie: 2 šalice šećera (šalica = 2,5 dl), 1 šalica ulja, 4 jaja, 6 žlica gorkog kakaa, 1 vanilin-šećer, 1,5 šalica brašna, 0,5 dl mlijeka


Sastojci za kremu od sira: 125 g maslaca, 250 g krem sira, 1/2 šalice šećera, 2 jaja, 2 žlice brašna, voće po želji, džem




Priprema: Izmutite šećer, ulje i jaja u pjenastu smjesu, dodajte mlijeko i zatim suhe sastojke. U drugoj posudi izmutite krem sir sa šećerom i jajima, dodajte otopljeni maslac i zatim brašno. Namastite pleh u kojem ćete peći i izlijte pola brownie smjese, preko nje malo džema od šumskog voća ili nekog drugog bobičastog voća, i preko džema pola kreme od sira, zatim drugi dio brownie smjese i na to kremu od sira, koju ćete štapićem za ražnjiće ili nečim sličnim promiješati da dobijete nešto poput mramornog motiva. Možete preko staviti jos par žličica džema te i njega štapićem prošarati, i po vrhu poslagati malo svježih malina. Peći na 170 oko 45 min, ovisno o pećnici. Kad se rubovi počnu odvajati od stranica kalupa, gotovo je. Poslužiti ohlađeno, meni je tako najbolji.