Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
21. listopada 2019.
Jesenski užici

Neodoljivi browniesi s kestenima i suhim šljivama prema receptu Yotama Ottolenghija

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2019. u 12:36 2019-10-03T12:36:00+02:00

Kesteni su jedna od onih namirnica zbog kojih se veselimo dolasku jeseni, a pripremati oh možemo na bezbroj načina. Danas vam donosimo recept za fine i sočne browniese s dodatkom kestena i suhih šljiva prema receptu čuvenog chefa.

Sastojci:

190 g tamne čokolade sa 70% kakaa, nasjeckane na sitno

190 g maslaca, nasjeckanog na kockice

150 g suhih šljiva bez koštice, prepolovljenih

3 jaja

žličica ekstrakta vanilije

220 g šećera

110 g prosijanog kestenovog brašna

¼ žličice soli

150 g kestena, skuhanih, oguljenih i prepolovljenih

Priprema:

1.Pećnicu zagrijte na 170º C. Pladanj za pečenje dimenzija 20*30 cm obložite masnim papirom.

2.Čokoladu i maslac otopite na pari povremeno miješajući dok se sastojci potpuno ne otope, a zatim maknite s vatre i dodajte suhe šljive.

3.U smjesu umiksajte jaja, vaniliju i šećer sve dok ne bude dovoljno gusta da se odvaja od posude, a zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Umiješajte brašno, sol i kestene, miješajte dok smjesa ne postane glatka. Prebacite na pladanj za pečenje i pecite 25 minuta. Izvadite iz pećnice, rashladite i narežite na kockice.

Izvor

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.