Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 3
Sutra: 6° 6° 3
20. siječnja 2019.
Reciklaža

Nemojte bacati ostatke narezaka s blagdanskih stolova. Iskoristite ih za novi specijalitet

Photo: Youtube
Photo: Youtube
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2019. u 20:08 2019-01-03T20:08:00+01:00

U vrijeme blagdana se uvijek priprema više hrane nego inače i ista se često ne pojede. Nemojte bacati ostatke nareska ili starog kruha, već sve složite u novi fini recept.

Nakon što su vam otišli svi prijatelji, obitelj i pokoji slučajni prolaznik iz kuhinje, pred vama se našlo mnoštvo netaknute hrane. Najčešće ostaje narezak koji se nije pojeo, a ne može stajati dugo jer će se osušiti. Zato donosimo recept stvoren za ostatke iz kuhinje - punjene oblatne.

SASTOJCI

4 oblatne

600 g šunke

600 g feta sira

200 g majoneze

200 g gaude

250 g margarina

600 g kiselog vrhnja

ulje, papar, sol

PRIPREMA

Feta sir i margarin pri sobnoj temperaturi pomiješajte zajedno s majonezom te dodajte sol i papar. Sastojke zatim izmiksajte. Oblatnu je potrebno namazati nadjevom. Povrh nadjeva složite šunku i sir i dodajte kiselo vhrnje s malo ulja. Sve zajedno poklopite oblatnom i nastavite slagati dok se nadjev ne potroši. Posljednju oblatnu namažite nadjevom te po vrhu naribajte sir. Punjenu je oblatnu potrebno staviti u hladnjak da se ohladi i stisne. Jedina napomena uz ovaj recept je ta da, osim što ćete u njemu uživate, sastojke birate sami od onoga što vam je ostalo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka