IDEJA

Ne može jednostavnije: salata s piletinom

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Vruće je i rijetki žele dan provoditi uz štednjak. Današnji recept zadržat če vas uz štednjak onoliko vremena koliko je potrebno pilećim prsima da se speku. Ovu salatu možete pripremiti i s ostacima pečene piletine

 Sastojci za 4 osobe: 600 g pilećih prsa, 30 g otkoštenih crnih maslina, 1 svježi krastavac, 150 g crvene paprike, 2 stabljike celera, 2 mrkve, 100 g cherry rajčica, 100 g ementaleraZa umak: 2 žličice senfa, sol, svježe mljeveni crni papar, 2 žlice bijelog vinskog octa, 100 ml maslinova ulja, 4 žlice majonezePriprema: Pileća prsa narezati na ploške, lagano posoliti i speći na grill tavi. Rezati tek kada se ohlade. Masline prerezati na pola, krastavce na polukrugove, cherry rajčice na polovice, celer i papriku na kockice, a mrkvu naribati na krupne komade.Od navedenih sastojaka pripremiti dressing. Pomiješati povrće i sir i razdijeliti u 4 zdjelice i povrh poslagati komade piletine. Umak poslužiti posebno. Ako salatu ne namjeravate odmah jesti tada pomiješajte sve sastojke i začinite dresingom. Pokriti prozirnom prianjajućom folijom i držati u hladnjaku do posluživanja.