Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. rujna 2019.
Mmm...

MEKSIČKA KUHINJA Ultimativni pileći burrito prema receptu Jamieja Olivera

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 5. rujan 2019. u 9:43 2019-09-05T09:43:00+02:00

Ovaj meksički klasik odličan je način da iskoristite ostatke kuhane riže

Vani je malo zahladilo, što znači da je savršen dan za isprobavanje meksičke kuhinje. U potrazi za savršenim burritom pronašli smo recept Jamieja Olivera koji zvuči zaista fantastično. Pravi meksički klasik odličan je način na koji možete iskoristiti ostake kuhane riže, a što je najbolje, burrito možete zamotati u foliju i staviti u hladnjak – na taj način imat ćete spremnu finu i zasitnu večeru.

Isprobajte i javite nam rezultate!

Sastojci:

4 komada pilećih bataka, bez kostiju

1 žlica slatke crvene paprike

½ žlice kumina u prahu

maslinovo ulje

2 češnja češnjaka

šaka svježeg korijandera

400 g crnog graha (može poslužiti i crveni)

200 g kuhane bijele ili smeđe riže

1 limeta

4 zrele rajčice

1 mini romanska salata

4 velike tortilje

80 g Cheddar sira

4 žlice grčkog jogurta

Priprema:

1. Zagrijte grill tavu na jakoj vatri. Pileće batke stavite između dva lista masnog papira, a zatim ih pritisnite težom tavom do debljine otprilike ½ cm. Stavite u zdjelu, začinite solju, paprom, paprikom, kuminom, poškropite maslinovim uljem i dobro promiješajte.

2. Batke prebacite na grill tavu i popržite s obje strane sveukupno 10- ak minuta. Ostavite da se ohlade.

3. U međuvremenu ogulite i sitno nasjeckajte 2 češnja češnjaka. Listiće korijandera odvojite od stabiljike i stavite sa strane, a stabljike sitno nasjeckajte. U većoj tavi zagrijte jednu žlicu ulja na srednje jakoj vatri, dodajte češnjak i stabljike korijandera i pržite jednu minutu.

4. Isperite i ocijedite grah i popržite na tavi nekoliko minuta. Zatim dodajte rižu i kuhajte 5 minuta povremeno miješajući. Naribajte koricu limete i dodajte polovicu nasjeckanih listova korijandera. Dobro promiješajte i maknite s vatre.

5. Rajčice nasjeckajte na veće komade i dodajte u zdjelu sa sokom limete. Dodajte drugu polovicu listova korijandera, dobro promiješajte i začinite po želji. Salatu i ohlađene pileće batke nasjeckajte po dužini.

6. Na zagrijanoj tavi kratko prepržite tortilje (jednu minutu) i prebacite na tanjur ili pladanj. Žlicom odvojite ¼ smjese s rižom i grahom i postavite u sredinu tortilje, prelijte punom žlicom salse, šakom salate i nasjeckanim mesom pilećeg batka. Pospite sirom i dodajte žlicu jogurta.

7. Tortilju umotajte u burrito i ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.