Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Comfort food

Kišni dan provedite uz mirisnu focacciu s rajčicama i crnim maslinama

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 18. ožujak 2019. u 9:22 2019-03-18T09:22:00+01:00

Donosimo recept za jednostavnu i mirisnu pogačicu koja će rastjerati kišne oblake

Tmurni kišni dan najbolje je provesti uz comfort food, a ovoga puta donosimo vam recept za jednostavnu i mirisnu pogačicu koja će vam uljepšati dan. Ovaj fini talijanski recept uvijek možete začiniti dodatnim sastojcima po želji- u svakom slučaju uživat ćete u toplom i mirisnom obroku koji priziva sunčane dane.

Sastojci:

1 ¼ žličice suhog kvasca

2 žlice šećera

3 ½ šalice brašna

1 žlica + 1 žličica soli

½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

paket cherry rajčica, prerezanih na pola

crne masline

krupna sol

Priprema:

1. U manjoj zdjeli pomiješajte kvasac, 1 žličicu šećera i ¼ šalice tople vode. Pustite da se smjesa zapjeni, otprilike 10 minuta.

2. U međuvremenu, u većoj zdjeli pomiješajte brašno, ostatak šećera i sol, u sredini napravite udubinu u i u nju ulijte smjesu s kvascem te dodajte 1 žlicu ulja i 1 šalicu tople vode te zamijesite.

3. Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu i mijestite dok ne postane glatko i elastično, otprilike 10 minuta.

4. Tijesto formirajte u kuglu i prebacite u posudu koju ste prethodno premazali s 3 žlice ulja, prekrijte plastičnom folijom i pustite da se diže dok se ne udvostruči, otprilike sat i pol.

5. Pećnicu zagrijte na maksimalnoj temperaturi. Pladanj premažite uljem. Tijesto prebacite u pladanj i zatim okrenite kako bi se obje strane nauljile. Pladanj prekrijte krpom i pustite da se tijesto diže 1 sat.

6. U tijesto nježno utisnite rajčice i masline te pospite solju i poprskajte maslinovim uljem. Pecite do zlatnosmeđe boje, otprilike 30- 35 minuta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.