Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Jednostavni recept

Jeli biste svinjske kotlete, a nemate vremena? S ovim receptom ćete za 30 minuta jesti kao u restoranu

Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2019. u 16:43 2019-03-26T16:43:53+01:00

Ovo jelo je kao iz restorana, a ne zahtijeva gotovo nikakav napor, što je poželjno kada želite jesti nešto fino, a nemate vremena kuhati; ili vam možda gosti dolaze u zadnji čas, a želite ih oduševiti.

Uz ove kremaste kotlete u umaku od gljiva najbolje paše pire krumpir ili riža.

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja
2 žlice neslanog maslaca
4 svinjska kotleta debljine 4
1 čajna žličica soli
1/2 čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
Cremini gljive, tanko narezane
4 češnja češnjaka, mljevena
1 žličica nasjeckanog svježeg lista timijana
2 šalice pileće juhe
1 žlica senfa
3 žlice vrhnja za kuhanje

Upute:

Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi na srednje visokoj temperaturi. U međuvremenu posušite svinjske kotlete papirnatim ručnicima. Dodajte sol i papar. Dodajte svinjetinu u tavu i pecite dok ne postane zlatno-smeđa. Dvije do tri minute na svakoj strani pa ih izvadite iz tave.

Dodajte gljive u tavu i kuhajte, miješajući svakih nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Oko šest minuta. Dodajte češnjak i timijan i kuhajte oko 30 sekundi. Dodajte juhu od piletine.

Smanjite toplinu na srednje nisku razinu. Vratite svinjske kotlete. Pokrijte i pirjajte dok se svinjski kotleti ne skupe. Otprilike desetak minuta, pa umiješajte senf i vrhnje.

Kušajte i po potrebi začinite s više soli i papra.

Izvor

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.