Ukusan desert

Jednostavno, slasno i idealno za vikend: Čokoladna kremasta pita u staklenci

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Čokoladni puding i tučeno vrhnje odlični su prijatelji ukusnog deserta. 



Čokoladna pita u staklenci je idealan i brz recept kada vam se jede nešto slatko. Malo korice od graham keksa uz slojeve čokoladnog pudinga i tučenog vrhnja, zasladit će vam vikend koji planirate provesti solo ili u druženju s ekipom. Recept za ovu dekadentnu slasticu stiže s Delisha.


Sastojci


  • 250 g mljevenih graham keksa


  • 8 čajnih žličica otopljenog maslaca


  • 1 čokoladni puding


  • 500 ml vrhnja


  • 250 ml mlijeka


  • 2 čajne žlice šećera


  • čokolada za ukras, po želji


Priprema


Od graham keksa napravite koricu tako da u velikoj zdjeli pomiješate kekse s rastopljenim maslacom. Čokoladni puding pomiješajte s mlijekom i ostavite da stoji pet minuta. U međuvremenu, u mikseru utucite tešku kremu od šlaga, dok se ne dobiju kruti vrhovi. Zatim umiješajte šećer. 


Uzmite četiri staklenke i u njih prvo složite sloj kore od graham keksa, a zatim naizmjence slažite čokoladni puding i šlag sve dok ne dođete do vrha staklenke.




Po želji ukrasite čokoladom. Uživajte i dobar tek!