Foto Istock
Pileća prsa dobar su izbor za brzi ručak, a vole društvo gljiva, možete birati hoćete li ih kombinirati sa šampinjonima ili vrganjima
Zamrzavanje nam dopušta da u jesenskom blagu uživamo i tijekom zime. Treba svakako imati na umu da zamrzavanju gljiva prethodi blanširanje te da će gljive zadržati prvotnu boju ako vodi dodate nekoliko kapi octa.
Piletina u umaku od gljiva
Dodati slatko vrhnje i lako topljiv sir narezan na komadiće. Miješati dok se sir ne otopi, dodatno začiniti i skinuti s vatre. Poslužiti uz rižu ili tjesteninu.
Umak od gljiva s pilećim prsima
Zatim uliti bijelo vino kako bi se zapečeni ostaci na dnu tave »odlijepili« i dobro sve promiješati da vino zavrije i ispari. Posoliti i popapriti, dodati brašno, promiješati i dodati pileći temeljac. Nekoliko minuta kuhati dok se sve ne zgusne. Na kraju maknuti s vatre i ubaciti timijan i maslac pa dobro promiješati. Servirati uz pečena pileća prsa i zelenu salatu.