Fina poslastica

Isprobajte zapečene palačinke s ricottom i špinatom – oduševit će vas okusom!

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Ako vam je dosadila klasična priprema palačinki, isprobajte nešto novo: palačinke punjene finim nadjevom, prelivene bešamel umakom i zapečene u pećnici.


Sastojci:


Za palačinke


4 jaja




malo soli


40 g otopljenog maslaca


250 g brašna


500 ml mlijeka.


Za nadjev


250 g sira ricotta


250 g blanširanog špinata


1 žlica parmezana


100 g mozzarelle narezane na kockice


muškatni orašćić


malo soli


500 ml umaka bešamel


Priprema:


U zdjeli umutite jaja, dodajte malo soli i započnite miješati. Ulijte otopljeni maslac i pomalo dodajte brašno dok ne dobijete gustu smjesu. Nastavite miješati, polako dodajući mlijeko dok ne dobijete smjesu za palačinke. Ispecite ih. Za nadjev najprije vilicom dobro usitnite ricottu pa joj dodajte špinat, parmezan, mozzarellu, malo soli i muškatnog orašćića. Dobro izmiješajte sve sastojke i tako dobivenom smjesom nadjenite palačinke. Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamela, zatim posložite palačinke i prekrijte ih ostatkom bešamela. Na vrh možete naribati malo parmezana. Pecite u pećnici na 180 do 190 stupnjeva otprilike 30 minuta.


Izvor :gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”