Meko i sočno pecivo

Isprobajte slatku zvijezdu s Nutellom za čokoladno božićno iznenađenje

P. N.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Fino pecivo ispunjeno Nutellom djelovat će jako efektno na blagdanskom stolu i oduševiti velike i male



Zvijezda s Nutellom ili ‘Nutella Star Bread’ popularno je slatko pecivo kojem neće moći odoljeti ni veliki ni mali. Mekano i sočno pecivo ispunjeno je slatkim iznenađenjem, a djelovat će jako efektno na blagdanskom stolu. Sastojke za pripremu sigurno imate kod kuće, a uz malo truda i vi možete napraviti svoju savršenu čokoladnu božićnu zvijezdu.


Sastojci:


450 g brašna




70 g šećera


35 g svježeg kvasca ili 2 žličice suhog


180 ml mlijeka


30 g maslaca


2 žumanjka (bjelanjke sačuvajte za premaz)


1 šalica (240 ml) Nutelle


Priprema:


1. U zdjeli pomiješajte brašno i šećer i stavite sa strane.


2. Zagrijte mlijeko, dodajte maslac, pojačajte vatru dok se maslac ne otopi. U zagrijano mlijeko dodajte kvasac.


3. Brašnu dodajte smjesu s kvascem i žumanjke i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Tijesto treba biti meko i elastično. Odlučite li se mijesiti tijesto rukom, trebat će vam 10- 12 minuta.


4. Tijesto prebacite u namašćenu posudu, prekrijte plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto da se diže otprilike 2 sata ili dok se ne udvostruči.


5. Premijesite tijesto i zatim podijelite na 4 kugle.


6. Na pobrašnjenoj površini svaku kuglicu razvaljajte na veličinu od otprilike 25 cm. Zatim ju postavite na papir za pečenje i poslužite se dnom kalupa za tortu ili tanjurom kako biste označili krug koji ćete premazati Nutellom.


7. Nutellu u teglici stavite u posudu s vrelom vodom da se malo zagrije.


8. Premažite označeni krug na tijestu tankim slojem Nutelle, prekrijte drugim tijestom i ponovno premažite. Dodajte treći dio, ponovite postupak i prekrijte četvrtim dijelom. Oštrim nožem odrežite višak tijesta.


9. U sredinu tijesta stavite malu šalicu kako biste označili sredinu. Nožem odrežite crte do centra na četvrtine, a zatim četvrtine na pola i još svaku osminu na dva dijela tako da dobijete 16 trokuta.


10. U svakoj ruci uhvatite po jedan trokut i istovremeno ih oba okrenite u suprotnom pravcu prema vani dva puta i sastavite krajeve centra. Vanjske rubove trokuta povucite odozdo da dobiju okruglu formu.


11. Premažite bjelanjkom i pustite da odstoji 15 min. Pecite 15- 20 minuta na 180º C.




Izvor: sweetsoursavory.com


Foto: @naminamiretseptikogu, i.kao.ivanaa, mariashomekitchen Instagram


božićni kolači, deserti, božićno pecivo