Foto: iStock
Danas vam donosimo ideju za brzinski i zdravi ručak prepun vitamina i zdravih sastojaka.
Sastojci:
4 šnite lososa
50 g maslaca
12 komadića svježeg đumbira
4 kuhana krumpira
malo riblje juhe
nar
bijelo vino
brašno
sol
Priprema:
Na maslacu ispržite losos i posolite ga. Dodajte mu komadiće svježeg đumbira te pola čaše bijelog vina. Pojačajte vatru i pustite da vino ishlapi. Dodajte malo riblje juhe, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 10 minuta. Izvadite losos i držite ga na toplom. Žličicu brašna pomiješajte s dvije žličice riblje juhe te dodajte u tavu u kojoj ste kuhali losos. Pustite da lagano prokuha i dodajte žlicu maslaca i umak je gotov. Servirajte šnite lososa s kuhanim krumpirom, prekrivene umakom i zrnima nara.
Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”