Comfort food

Idealan obrok za hladne dane: Krumpir punjen kremom od slanutka i paprike

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Danas vam donosimo ideju za toplu i ukusnu večeru u kojoj će uživati cijela obitelj – krumpire iz pećnice punjene finom kremom od slanutka i paprike. Idealan obrok za hladne jesenske dane!


Sastojci:


700 g mladog krumpira


200 g kuhanog slanutka




2 žlice majoneze


malo crvene paprike


pola limuna


sol


papar


maslinovo ulje


vlasac za dekoraciju


Priprema:


Dobro operite mladi krumpir i prerežite ga na pola, bez skidanja kore. Nauljite ga i posolite te stavite peći 30 do 40 minuta (ovisno o veličini) u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Kad je krumpir pečen, ostavite ga da se malo ohladi i žlicom ga izdubite. Sačuvajte dio krumpira koji ste izvadili za pripremu kreme. U mikser stavite slanutak, majonezu, crvene paprike po želji, dio krumpira koji ste izdubili, malo soli i sok od pola limuna. Miksajte da dobijete kremu te njome ispunite izdubljene polovice krumpira, a dekorirajte s malo crvene paprike i usitnjenim vlascem.


Izvor :gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”