Pripremite nešto drugačije

IDEJA ZA BRZINSKI RUČAK Pečeni losos s povrćem gotov za 30 minuta

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Tražite li ideju za malo drugačiji ručak, vrijeme je da isprobate fini i zdravi losos iz pećnice s dodatkom povrća i začina koji će vašem jelu dati novu dimenziju. Fini ručak gotov je za svega 30 minuta, a u njemu će uživati cijela obitelj.


Sastojci:


500 g lososa, filetiranog na 4 komada


1 tikvica




1 crvena i 1 zelena paprika


1 luk


žlica maslinovog ulja


2-3 žlice svježeg peršina, nasjeckanog na sitno


1 limun, nasjeckan na kriške


1 žličica origana


1 žličica mljevene paprike


1 žličica češnjaka u prahu


sol i papar


Priprema:


1. Pećnicu zagrijte na 200 º C.


2. U manjoj zjdeli pomiješajte začine: origano, mljevenu papriku, češnjak u prahu, sol i papar.


3. Nasjeckajte tikvice, papriku i luk na kockice. Povrće stavite na pladanj za pečenje obložen masnim papirom.


4. Dodajte polovicu mješavine začina i pola žlice maslinovog ulja i dobro promiješajte. Povrće ravnomjerno rasporedite i pecite 10 minuta.


5. Pladanj izvadite iz pećnice i napravite mjesta za filete lososa. Filete istrljajte ostatkom začina i stavite u sredinu pladnja. Poškropite ostatkom maslinovog ulja.


6. Pladanj vratite u pećnicu i pecite 5 -8 minuta ili dok losos ne poprimi smeđu boju.


7. Prije serviranja dekorirajte peršinom i kriškama limuna.


brzi ručak, losos, losos iz pećnice