Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Sve do 27. srpnja

Food Truck Marina Medaka od danas na Trgu 111. brigade širi street food ponudu u Rijeci

Food Truck chefa Marina Medaka
Food Truck chefa Marina Medaka
Autor:
Objavljeno: 24. srpanj 2019. u 18:03 2019-07-24T18:03:00+02:00

Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće

RIJEKA U suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara – Marinom Medakom, Mastercard je pokrenuo projekt pod nazivom Mastercard Food Truck Road Trip koji, nakon dva uspješna dana u Puli, dolazi i u Rijeku, a do 4. kolovoza obići će još tri priobalne destinacije da bi u Splitu dočekao završetak.

Posebno vozilo Mastercard Food Truck, u kojem će voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak pripremati poznate nacionalne delicije, bit će smješteno na Trgu 111. brigade hrvatske vojske.

Cijeli program započinje u 18 sati, a ondje će stanovnici i posjetitelji buduće hrvatske prijestolnice kulture sve do ponoći moći uživati u privremeno obogaćenoj street food ponudi grada. Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.

„Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim pa je tako i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela.

Današnji užurbani stil života nas tjera da nešto s nogu, usput pojedemo pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je Marin Medak koji će nakon Pule i Rijeke svoje specijalitete ponuditi na još tri destinacije, na otoku Pagu i u gradovima Šibeniku i Splitu.

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji ostvaruju 15% popusta i na poklon dobivaju posebnu kuharicu Food Truck Road Trip.

Raspored turneje Mastercard Food Truck Road Trip

RIJEKA – Trg 111. brigade hrvatske vojske (od 24. do 27. srpnja, od 18 do 24 sata)

PLAŽA ZRĆE, OTOK PAG – Noa Beach Club (od 28. do 30. srpnja, od 16 do 20 sati / od 22 do 2 sata)

ŠIBENIK – Ulica kralja Zvonimira 1, ispred bivše Kazališne kavane (od 31. srpnja do 2. kolovoza, od 18 do 24 sata)

SPLIT – točna lokacija i vrijeme održavanja bit će objavljeni naknadno (3. i 4. kolovoza)

Mastercard_Food truck_road trip

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.