Foto: limeincoconut.blogspot.com
Aromatični umak i pečena piletina uz dodatak tagliatella i pinjola prožimaju se u neodoljivim okusima i mirisima ovog originalnog talijanskog recepta
Poznata kuharica Nigella Lawson donosi vam originalni talijanski recept iz snova: tagliatelle s pečenom piletinom na venecijanski koji će vas osvojiti okusom. Aromatični umak s daškom ružmarina savršeno se prožima s okusima pečene piletine, a s dodatkom tjestenine i pinjola, dobivate savršeni zimski obrok u kojem će uživati cijela obitelj.
Sastojci:
veće pile u komadu
2 žlice maslinovog ulja
3 grančice ružmarina, usitnjene
1/3 šalice grožđica sultana, natopljenih u vodi 30 minuta
½ šalice pinjola, lagano tostiranih
450 g tagliatella
2-3 žlice svježeg nasjeckanog peršina
naribani parmezan
sol i svježe mljeveni papar
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180º C.
2. Piletinu dobro natrljajte maslinovim uljem, pospite solju i paprom i pecite u pećnici otprilike sat i pol, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Pred kraj pečenja okrenite prsima gore kako bi se ravnomjerno ispeklo.
3. Kad je piletina skoro gotova, pripremite vodu za tjesteninu i posolite kad zavrije.
4. Piletinu izvadite iz pećnice i skinite meso s kosti, ali ostavite kožu. Meso razrežite na manje komadiće.
5. Umak pripremite tako što ćete sokove od pečenja prebaciti u tavu i dodati ružmarin, ocijeđene grožđice i pinjole. Pustite da zavrije. U veću zdjelu ubacite skuhanu i ocijeđenu tjesteninu, dodajte umak i promiješajte skupa s komadićima piletinom i nasjeckanim peršinom. Servirajte s naribanim parmezanom.