Savršeni spoj

FANTAZIJA U ČAŠI Brzi cheesecake s jagodama i mascarpone sirom gotov za 10 minuta

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Jednostavna verzija omiljenog cheesecakea gotova je za samo 10 minuta, a što je najbolje od svega- ne peče se!



Cheesecake je mnogima omiljeni proljetni desert: jednostavan, osvježavajuć i gotov za tren i to bez uporabe pećnice, torta ili kolač od sira zaista je savršena poslastica. A danas vam donosimo njegovu jednostavnu, ali okusom bogatu verziju: cheesecake u čaši s raskošnim mascarpone sirom i svježim jagodama koji je gotov za samo 10 minuta. U slast!


Sastojci:


1 ½ šalica graham krekera ili petit keksa


1 šalica vrhnja za šlag




1 šalica mascarpone sira


½ šalice kiselog vrhnja


14 žlica soka limuna


1 žličica naribane korice limuna


6 žlica šećera u prahu


½ žličice vanilin- šećera ili ekstrakta vanilije


500 g svježih jagoda, nasjeckanih na polovice ili četvrtine


Priprema:


1. Usitnite kekse: stavite ih u plastičnu vrećicu, zatvorite i prijeđite nekoliko puta valjkom za tijesto. Kekse razdijelite na 8 čaša.


2. U većoj zdjeli izmiksajte 5 žlica šećera u prahu s ostalim sastojcima (osim jagoda) do glatke smjese. Razdijelite u čaše.


3. Polovicu jagoda prebacite u posebnu zdjelu, dodajte žlicu šećera u prahu i pognječite vilicom. Prebacite u čaše. Ukrasite nasjeckanim jagodama.