Desert

Dijetalna verzija popularnog čokoladnog kolača: bezglutenski brownies

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Brownies su svakako »klasik« koji mora naći svoje mjestu u svakoj dijeti



Budući da ne sadrži gluten, kokosovo brašno ima široku primjenu u dijetama bez žitarica, poput, paleo dijete. A brownies su svakako »klasik« koji mora naći svoje mjestu u svakoj dijeti. Evo recepta…


Sastojci:1/2 šalice kokosovog brašna 1/2 šalice kakao praha1/2 šalice (rastopljenog) kokosovog ulja3 jaja (na sobnoj temperaturi; zamjene za jaja ne funkcioniraju dobro u ovom receptu)1/2 šalice javorovog sirupa1 žličica ekstrakta vanilijeprstohvat soli 1/3 šalice naribane čokolade (nije nužno)

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija i namažite uljem ili maslacem posudu za pečenje. Sve sastojke za kolač izmješajte ručno ili električnim mikserom, izlijte u posudu za pečenje i pecite 18 minuta (čačkalica bi iz tijesta trebala izaći vlažna, s mrvicama). Ostavite da se ohladi 30-ak minuta prije negoli ga počnete rezati ili vaditi iz posude.