Desert

Crumble s jabukama i umakom od čokolade

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Nemate ideju za desert? Tu smo da vam pomognemo. Na vama je da samo kupite sastojke



Jabuke rado jedemo tijekom cijele godine. Njihova sezona upravo počinje i zašto ne bi obitelj počastili ukusnom pitom spravljenom na malo drugačiji način.


Sastojci za 6 osoba: 200 g kukuruznog brašna, 220 g brašna, 50 g sitno mljevenih badema, 100 g šećera, 80 g hladnog maslaca, 1 jaje, 1 žutanjak, prstohvat soliZa nadjev: 470 g jabuka,  50 g smeđeg šećera, 25 g soka od naranče, korica nešpricane narančeZa umak od čokolade: 150 g čokolade za kuhanjePriprema: Jabuke oguliti i narezati na komadiće te pomiješati sa šećerom, koricom i sokom naranče. Kuhati na laganoj vatri desetak minuta. Nakon isteka vremena prebaciti u drugu posudu i pustiti da se ohlade. U drugoj posudi pomiješati sve tri vrste brašna i šećer te na kraju dodati maslac. Izraditi prstima, a na kraju umijesti jaje i žutanjak. Tijesto će biti mrvičasto. kalup promjera 22 sm obložiti masnim papirom i na to staviti polovicu tijesta. Tijesto utisnuti pomoću žlice ili jednostavno prstima. Rasporediti jabuke i povrh rasporediti ostatak tijesta. Peći pola sata na 180 stupnjeva. Čokoladu otopiti na pari i uz pomoć ukrasne vrećice dekorirati mlaki kolač. Poslužiti ohlađeno i čuvati 2 do 3 dana u hladnjaku.