Nemate ideju za desert? Tu smo da vam pomognemo. Na vama je da samo kupite sastojke
Jabuke rado jedemo tijekom cijele godine. Njihova sezona upravo počinje i zašto ne bi obitelj počastili ukusnom pitom spravljenom na malo drugačiji način.
Sastojci za 6 osoba: 200 g kukuruznog brašna, 220 g brašna, 50 g sitno mljevenih badema, 100 g šećera, 80 g hladnog maslaca, 1 jaje, 1 žutanjak, prstohvat soliZa nadjev: 470 g jabuka, 50 g smeđeg šećera, 25 g soka od naranče, korica nešpricane narančeZa umak od čokolade: 150 g čokolade za kuhanjePriprema: Jabuke oguliti i narezati na komadiće te pomiješati sa šećerom, koricom i sokom naranče. Kuhati na laganoj vatri desetak minuta. Nakon isteka vremena prebaciti u drugu posudu i pustiti da se ohlade. U drugoj posudi pomiješati sve tri vrste brašna i šećer te na kraju dodati maslac. Izraditi prstima, a na kraju umijesti jaje i žutanjak. Tijesto će biti mrvičasto. kalup promjera 22 sm obložiti masnim papirom i na to staviti polovicu tijesta. Tijesto utisnuti pomoću žlice ili jednostavno prstima. Rasporediti jabuke i povrh rasporediti ostatak tijesta. Peći pola sata na 180 stupnjeva. Čokoladu otopiti na pari i uz pomoć ukrasne vrećice dekorirati mlaki kolač. Poslužiti ohlađeno i čuvati 2 do 3 dana u hladnjaku.