Foto: Instagram
Isprobajte najbolju hranu za utjehu u jednoj mirisnoj zdjelici prepunoj zdravih i finih sastojaka
Savršen izbor za hladne dane- pužići s pečenom bundevom, keljom ili špinatom sjedinjeni u toplom, kremastom umaku s češnjakom oduševit će svakoga. Kremasti umak u kombinaciji s pečenom bundevom uz dodatak aromatičnog timijana vaš će dom unijeti okuse i mirise jeseni. Pravi
Sastojci:
1 butternut tikva
¼ šalice sitno nasjeclanog luka
¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 ½ šalice slatkog vrhnja
4 češnja češnjaka
2 grančice timijana, plus 1 žličica nasjeckanog
¾ šalice naribanog parmezana
1 žlica maslaca
tjestenina pužići
1 ½ šalice kelja ili špinata
sol i papar
Priprema:
1. Ogulite tikvu, izvadite sjemenke i narežite na komadiće.
2. Pećnicu zagrijte na 200º C.
3. Bundevu i luk rasporedite na masnom papiru, prelijte maslinovim uljem, jednom žličicom soli i paprom u zrnu. Pladanj prekrijte aluminijskom folijom i pecite 25 minuta, a zatim maknite foliju, promiješajte i pecite narednih 15 minuta ili dok bundeva ne postane mekana i lagano smeđe boje.
4. Stavite vrhnje u lonac za pirjanje, dodajte zgnječeni češnjak i timijan i pustite dsa zakuha. Smanjite vatru i miješajte 20 minuta dok se krema ne reducira i češnjak ne omekša. Maknite s vatre i miješajte 10 minuta a zatim izvadite češnjak i timijan. Ubacite ½ šalice sira i ½ žličice soli. Umak prebacite u zdjelu za serviranje u koju ste stavili maslac i držite na toplom.
5. U posudu s proključalom vodom koju ste prethodno posolili stavite tjesteninu i skuhajte al dente. Ocijedite i stavite u zdjelu s umakom.
6. U zdjelu dodajte tikvu i lisnato povrće i lagano promiješajte dok sve nije prekriveno umakom. Pospite sirom i nasjeckanim timijanom.
Foto: familystylefood Instagram