Proljetni pijat

Brzo i zdravo: fritaja s rotkvicama i šparogama

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Ovo jelo poslužuje se toplo s listićima parmezana



Za ovaj recept uz rotkvice su korištene šparoge i mrkva. Umjesto klasičnog pečenja na tavi ova fritaja može se pripremiti i u pećnici.


Sastojci za 6 osoba: 1 ljutika, 360 g rotkvica, 250 g mrkve, 100 g očišćenih vrhova šparoga, 8 jaja, 70 g parmezan narezan na listiće, maslinovo ulje, sol, papar, svježi timjan


Priprema: Mrkve oguliti i narezati na jako tanke ploškice, rotkvice također. Ljutiku nasjeckati i dinstati oko pet minuta na laganoj vatri. Dodati mrkvu i nastaviti dinstati. Zatim dodati šparoge, rotkvice i listiće timjana.




Jaja razmutiti, začiniti solju i paprom i ubaciti u tavu s povrćem. Malo promiješati, poklopiti i pustiti da se zapeče. Zatim pažljivo okrenuti i zapeći s druge strane. Poslužiti toplo s listićima parmezana.