Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Vege ručak

Bez mesa i bez glutena: popečci od karfiola

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 25. rujan 2017. u 11:22 2017-09-25T11:22:47+02:00

Ove popečke poslužite kao prilog jelu ili pak kao sendvič – dodavši svoje omiljene sastojke

Iako je karfiol ovdje u glavnoj ulozi, kokosovo brašno važan je sastojak ovih popečaka. Zapravo, s obzirom na njegovu izrazitu moć upijanja, ovo će se brašno odlično uklopiti u bilo koje popečke.

Sastojci:
1 glavica karfiola
2 žlice bademovog brašna
1 žlica kokosovog brašna
2 jaja
1 žličica češnjaka u prahu
1/4 žličice morske soli
1/2 žličice maka
1/2 žličice krupne soli

Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. U sjeckalici ili pomoću ribeža usitnite karfiol (do teksture riže) te ga pomiješajte s jajima, bademovim i kokosovim brašnom, 1/2 žličice češnjaka u prahu i 1/4 žličice sitne soli.
U posebnoj zdjeli izmješajte ostale sastojke – po pola žličice maka, češnjaka u prahu i krupne soli.

Smjesu s karfiolom oblikujte u popečke i stavite na papir za pečenje te pospite sa sastojcima iz druge zdjele i lagano ih utisnite.
Pecite u pećnici oko 30 minuta i poslužite kao prilog jelu ili pak kao sendvič – dodavši svoje omiljene sastojke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.