
Miris djetinjstva
Pužići s jabukama i karamelom po starinskom receptu čarobnog okusa
Kada lišće poprimi nijanse zlatne, crvene i narančaste, a dani postanu kraći, u našim domovima zavlada ona posebna, gotovo čarobna jesenska atmosfera. To je vrijeme kada se želimo zavući pod dekicu, uživati uz šalicu čaja ili kave i […]

Zaslužuje međunarodnu slavu
Recept za kolač koji gotovo nitko ne zna, ali će ga svi voljeti
Ako želite iznenaditi goste desertom o kojem će se još dugo pričati, kolač naziva Träubleskuchen je pravi izbor. Ovaj njemački klasik oduševljava jednostavnošću, laganom teksturom i voćnom svježinom. Iako potječe iz južne Njemačke, izvan tog područja je slabije […]

Hotel Keight u Opatiji
Pierrot Wine Story: večer posvećena vinu i gastronomiji
U restoranu Pierrot u hotelu Keight u Opatiji, 17. listopada 2025. s početkom u 20 sati, održat će se večer posvećena vinu i gastronomiji, Pierrot Wine Story. U elegantnom ambijentu restorana nastavlja se tradicija koja vino i gastronomiju […]

Recept
Jeste li čuli za dorayaki? Imamo recept za japanski slatkiš koji se topi u ustima
Jeste li čuli za dorayaki? Radi se o japanskom slatkišu, veoma mekane konzistencije, a u originalnoj verziji punjenje se radi anko pastom, od slatkog crvenog graha. Osim što je takvo nešto teško naći pod našim podnebljem, naša nepca […]