Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Božićne bebe

Donosimo pet razloga zbog kojih su bebe rođene u prosincu zaista posebne

Foto: Pexels
Foto: Pexels
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2018. u 16:30 2018-12-07T16:30:00+01:00

Neobična je činjenica da je prosinac mjesec tijekom kojeg se rađa najmanje beba, posebno onih rođenih 24. i 25. prosinca

Mnogi se slažu kako je posinac najljepše doba godine. Vrijeme darivanja, blagdanskih svečanosti i obiteljskih druženja ono je što ga čini posebnim. No, jeste li znali da su osobe rođene u prosincu zaista posebne? Neobična je činjenica da je prosinac mjesec tijekom kojeg se rađa najmanje beba, posebno onih rođenih 24. i 25. prosinca, tako da su bebe rođene tih datuma zaista posebne. Stoga, buduće mame, ako je ovo mjesec u kojem ćete dočekati svoju bebu, imate puno razloga za veselje, a ovo su samo neki od njih:

1. Jutarnji su tipovi i nemaju problema sa spavanjem

Dobra vijest za buduće iscrpljene roditelje jest da su, prema znanstvenim istraživanjima, djeca rođena u prosincu jutarnji tipovi koji se bez problema bude u ranim jutarnjim satima, ali i rano odlaze na spavanje.

baby-blur-celebration-249209

2. Postižu bolje rezultate u školi

Djeca rođena u prosincu bit će među najmlađima u razredu, no to ima i svoje prednosti. Naime, istraživanja pokazuju da, prilikom upisa na fakultet, mlađa djeca ostvaruju bolje rezultate.

adult-baby-boy-249211

3. Blage su naravi

Istraživanja provedena na Europskom koledžu neuropsihofarmakologije pokazala su da su djeca rođena u ljetnim mjesecima razdražljivija i sklonija promjenama raspoloženja od onih rođenih u zimskim mjesecima, posebice u prosincu. Čini se da nema razloga da se bojite famozne 'terrible two' faze.

adorable-218137_640

4. Veća je vjerojatnost da će biti ljevaci

Istraživanja provedena na Sveučilištu u Beču pokazala su da su dječaci rođeni u prosincu češće ljevaci, no ovo pravilo ne vrijedi za djevojčice.

adult-baby-blanket-254054

5. Duže će živjeti

Veća je vjerojatnost da će bebe rođene u posljednjem mjesecu godine živjeti duže. Prema statistikama, bebe rođene u prosincu imaju veću šansu doživjeti stotu od onih rođenih u lipnju.

adorable-21042_640

Foto: Pixabay, Pexels

bebe rođene u prosincu

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.