Prhka i sočna

Donosimo fantastičan jesenski recept za mirisnu i finu pitu od bundeve

Slavica Kleva

Foto: iStock

Foto: iStock

Bundeva je zaista kraljica jeseni, a mi imamo ideju za ukusno jelo od kojeg će zamirisati cijela kuhinja



Svatko dočeka svojih pet minuta pa tako i bundeva koja je dugo bila zanemarivana u kuhinji, a danas se, zbog finoće okusa i lijepe boje, koristi u pripremi svih vrsta jela i u svim regijama. Danas vam donosimo ideju za ukusno jelo od kojeg će zamirisati cijela kuhinja- finu pitu od bundeve.


Sastojci za tijesto:


250 g brašna




100 g maslaca


1/2 žličice šećera u prahu


1 jaje


2-3 žlice jabučnog octa


Sastojci za nadjev:


500 g bundeve


100 g Tonka planinskog milerama


1 dl mlijeka


100 g šećera


3 jaja


cimet


đumbir



Priprema:


Za tijesto zajedno pomiješati brašno, šećer i maslac. Dodati jaje i ocat te zamijesiti. Po potrebi, dodati malo mlijeka. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u hladnjaku. Bundevu očistiti i kuhati 15-ak minuta, dok ne omekša. Ocijediti i umutiti s mileramom (najbolje štapnim mikserom). Dodati šećer, jaja, mlijeko i još jednom dobro promiješati.Tijesto potom razvaljati i staviti u okrugli protvan, višak tijesta maknuti. Tijesto na dnu na nekoliko mjesta izbosti vilicom, uliti kremastu smjesu i peći na 180 stupnjeva Celzija oko 45 minuta.

Više o proizvodima PIK Rijeka potražite na:  http://pikrijeka.hr/