Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
12. studenoga 2019.
Buđenje bez stresa

Donosimo 5 provjerenih trikova roditelja kako razbuditi male spavalice rano ujutro

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 6. rujan 2018. u 17:42 2018-09-06T17:42:52+02:00

Imate li malu spavalicu kod kuće koju nikako ne možete razbuditi ujutro, pogledajte naše trikove kako uspostaviti večernju i jutarnju rutinu i time olakšati početak dana sebi i djetetu

Dizanje djece iz kreveta rano ujutro može biti veliki izazov za roditelje. Djeca, baš kao i odrasli imaju svoj vlastiti biološki sat- zbog tog se razloga neka djeca sama ustaju rano, puni energije dok drugima treba više vremena da se razbude i ustanu, a često budu i loše raspoložena, što sigurno utječe i na vas zbog čega možete kasniti sa spremanjem i svim jutarnjim obavezama.

Zbog toga vam donosimo savjete kako razbuditi male spavalice i izbjeći stres i nervozu u ranim jutarnjim satima.

1. Pripazite da vaše dijete dobiva dovoljno sna

Pokušajte dijete staviti ranije navečer u krevet i povećati mu kvalitetu sna. Možda ćete isprva naići na otpor, ali uspostavite li večernju rutinu poput pričanja priče za laku noć, čitanja ili pjevanja uspavanki, vaše dijete će ju prihvatiti i veseliti se odlasku na spavanje. Kako biste bili sigurni da vaše dijete dobiva dovoljno sna, pogledajte tablicu spavanja po dobi i vremenu dizanja ujutro.

martiniswithmanda

2. Probudite dijete malo ranije nego inače

Ovo je trik koji je upalio kod mnogih roditelja. Pokušajte probuditi dijete 15 minuta ranije i pustite ga da se izležava i ljenčari- time ćete izbjeći stres brzog ustajanja i kašnjenja, a dijete će se polako razbuditi i biti bolje raspoloženo.

baby-1151346_640

3. Neka vam dijete spava na prirodnom svjetlu

Ako spuštate rolete navečer i soba bude potpuno zamračena ujutro, vaše će se dijete puno teže razbuditi. Ukoliko je moguće, pokušajte pustiti dijete da spava s prirodnim svjetlom- prve zrake sunca unijet će svjetlost u spavaću sobu i razbuditi vašu spavalicu.

childrens-for-girls-3368015_640

4. Kupite djetetu malu budilicu

Danas je na rapolaganju zaista mnogo budilica za djecu- od klasičnih ili budilica s radiom do onih s projektorom i ne koštaju puno novaca. Uložite u fora budilicu s omiljenim crtanim likom vašeg djeteta- buđenje će shvatiti kao dio igre i veseliti se dolasku jutra.

boy-2604853_640

5. Pjevajte!

Djeca uvijek pozitivno reagiraju na pjesmu- one ne služe samo za uspavljivanje. Pokušajte tiho otpjevati djetetovu najdražu pjesmicu i uskoro ćete vidjeti male okice kako se otvaraju s osmijehom na licu.

xavier-mouton-photographie-744396-unsplash

Foto: Pixabay, martiniswithmanda

djeca, buđenje djece,

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.