Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Uređenje doma

foto Povratak zidnih tapeta: Zauvijek recite zbogom hladnim i dosadnim zidovima

Foto pixabay
Foto pixabay
Autor:
Objavljeno: 12. veljača 2019. u 15:10 2019-02-12T15:10:00+01:00

Fascinantne boje i originalni motivi karakteristične su značajke tapeta koje sada možete pronaći na tržištu. I ljubitelji modernog stila i ljubitelji klasičnih rješenja pronaći će nešto za sebe

Razmišljate o »oživljavanju« zidova vašeg doma i pritom imate na umu razne ideje, od potpuno drugačijih boja do novotarija s kojima ćete postići tako željeni efekt? Možda ste zamislili kako bi vaši zidovi mogli postati pravo malo umjetničko djelo, podižući izgled cjelokupne prostorije. I to možete, posebice što se ove godine tapete vraćaju na velika vrata u uređenju interijera.

Naravno, uređivanje vlastitog doma za mnoge predstavlja čisti užitak, za druge i zabavnu razbibrigu, no u svakom slučaju dom za sve predstavlja mjesto na kojem se želimo osjećati ugodno, zadovoljno i sigurno. Prvi korak pri preuređenju vaših zidova je odabrati odgovarajuću boju kojom ćete čitavom prostoru podariti potpuno novi izgled. Jedan od trendova koji se ove godine vratio u modu su i tapete zahvaljujući kojima možete reći zauvijek zbogom hladnim i dosadnim zidovima. Od onih klasičnijih do pravih umjetničkih i dizajnerskih djela koje možemo pronaći na tržištu. Posebice je sada u modi tapetama pokriti samo jedan od zidova prostorije radi postizanja što većeg efekta.

bedroom-954661_1920

Fascinantne boje i originalni motivi karakteristične su značajke tapeta koje sada možete pronaći na tržištu. I ljubitelji modernog stila i ljubitelji klasičnih rješenja pronaći će nešto za sebe. Među tisućama motiva pozadina nema nedostatka šarenog cvijeća, pejzaža i najpoznatijih urbanih pejzaža. No to nije sve, među pozadinama postoje i moderni dizajnerski crteži. Zbirka originalnih tapeta uključuje, između ostalog, motive koji oponašaju prirodne materijale, ukrasi koji nalikuju kamenim zidovima ili oponašaju beton. Pozadine imaju vrlo dekorativni karakter te zahvaljujući tome mogu savršeno nadopuniti dizajn modernih interijera.

art-background-decoration-3549390

Još jedna prednost pozadina je njihova sposobnost vizualnog povećanja soba. Kolekcija 3D pozadina uključuje zidne dekoracije s vrlo originalnim dizajnom, a onima koji traže moderne pozadine preporučujemo zbirke apstraktne umjetnosti koje također mogu pronaći na tržištu. Prilagođene pozadine su zidne dekoracije po pristupačnim cijenama, koje istovremeno prate najnovije trendove.

k-book-205323010

Ako niste »spremni« za tapete, jedno od rješenja su i maksi posteri. Na tržištu se mogu kupiti i samo u crnoj ili bijeloj boji pa ih možete ukrasiti zajedno s vašom djecom i tako spojiti »ugodno s korisnim«. U svakom slučaju takav maksi poster bit će originalan, a vjerojatno će vam biti i draži od kupljenog jer ste ga sami izradili. Dobra alternativa su i fotografije, kojima možete oplemeniti izgled vašeg doma ili samo jedne prostorije, a koje će zajedno sa svježe obojanim zidom novom bojom, podići i uljepšati vaše »gnijezdo«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu