Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
5. travnja 2020.
Buketi cvijeća

Istraživanje tvrdi da ovaj prekrasan detalj u vašem domu ima pozitivan psihološki utjecaj

FOTO/iStock
FOTO/iStock
Autor:
Objavljeno: 9. ožujak 2020. u 9:24 2020-03-09T09:24:23+01:00

Kao što sezonski mijenjamo garderobu i unosimo lepršavost u svoj stil, zašto ne bismo i u dom unijeli malo proljetnog ugođaja? 

Dom je mjesto gdje bismo se trebali osjećati udobno, ugodno i opušteno pa će zasigurno vedra cvjetna energija naglasiti te pozitivne osjećaje. Osim što je cvijeće savršen dodatak uređenju interijera, ono je i predivan dar kojemu će se svatko obradovati pa ne zaboravite obradovati sebe ponekim cvjetnim stručkom kada posjećujete tržnicu ili prolazite pored kvartovske cvjećarnice. Također, svoje drage ljude nagradite buketom kako biste ih obradovali. Znate da je ispijanje kave u kućnom ambijentu uz cvijeće znatno ugodnije. 

Cvijeće je nevjerojatan dar, prirodan, lijep i čini ljude sretnima. Rezultati istraživanja provedenog na Harvardskom sveučilištu pokazali su da sudionici koji su postavljali cvijeće u svojim domovima na mjestima gdje su ih svakodnevno mogli vidjeti, osjetili znatno bolje raspoloženje kao i veće suosjećanje s drugim ljudima. Ako smatrate da je soba u vašem domu magnet za negativnu energiju, možda bi pažljivo postavljen buket božura mogao pomoći.

Cvijeće može unijeti više stila u vaš dizajn interijera

Sjajna stvar kod cvijeća je da dolazi u svim oblicima, veličinama i bojama. Ono je savršen način da akcentirate za vaš novi namještaj. Svakako će pomoći i u podizanju estetike interijera vašeg doma. Također je lako odabrati cvijeće prema različitim osobnostima, ovisno o karakteru ili stilu.

Uz sve to, cvijeće je vrlo jednostavno uklopiti u dizajn vašeg doma. Možete ga prilagoditi bojama koje prevladavaju, ali i ukrasima. Iako je ono samo po sebi ukras.

Cvijeće čini da se osjećate i mislite bolje 

Svi znamo da cvijeće za bolesnog rođaka ima pozitivan psihološki učinak. Međutim, jeste li znali da postoje i fiziološki učinci? Cvijeće utječe i na snižavanje krvnog tlaka, ublažava osjećaj boli i tjeskobe, ali i pomaže kod umora upravo zbog smirenog dojma kojim zrači i unošenja harmonije u svaki prostor.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.