Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
26. siječnja 2020.
Biljke za sreću

FENG SHUI Ove tri egzotične biljke privući će novac, bogatstvo i prosperitet u vaš život

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2019. u 11:14 2019-01-31T11:14:39+01:00

Ukrasite dom biljkama koje, prema drevnoj kineskoj tradiciji privlače novac, bogatstvo i uspjeh postavite li ih na pravilna mjesta

Feng shui je drevna kineska tradicija koja se temelji na integraciji našeg života s prirodom kako bi se postigao maksimalni protok pozitivne chi energije. Postavljanjem odabranih biljaka u dom postići ćete ravnotežu s prirodnim elementima te time poboljšati svoje zdravlje i stvoriti harmoničan život.

Prema Feng Shuiu, postavljanjem određenih biljaka u svoj dom ili radni prostor privući ćete energiju bogatstva i prosperiteta. Bogatstvo ćete privući postavljanjem biljaka okruglih listova koji nalikuju kovanicama u sektore kuće koji su namijenjeni za novac i poslovni uspjeh. U nastavku saznajte sve o biljkama koje privlače novac i uspjeh u vaš život, kao i na koja ih mjesta treba postaviti kako bi postigli maksimalan efekt.

1. Sretni bambus (Dracaena braunii)

Sretni bambus smatra se jednom od najvećih srećonoša koja u vaš dom ili radni prostor unosi pozitvne energije, pogotovo ukoliko ga dobijete na poklon. Prema Feng Shuiu, ova biljka simbolizira sreću te u svome okruženju dovodi u ravnotežu svih pet prirodnih elemenata.

Manje je poznato kako ova biljka zapravo uopće ne pripada obitelji bambusa. Jednostavna je za održavanje- potrebno mu je jednom tjedno promijeniti vodu. Prema kineskoj tradiciji, vrlo je važan broj stabljika, a pošto Kinezi smatraju da broj 4 donosi nesreću, u kineskoj kulturi nikad nećete pronaći četiri stabljike ove biljke. Dvije stabljike udvostručit će vam sreću, tri će vam dati sretne energije u obliku dugovječnosti, sreće i bogatstva. Pet stabljika ojačat će sva područja vašeg života, a dodate li njima još jednu stabljiku, privlačit će prosperitet i postizanje većeg bogatstva.

Sretni bambus postavljen na stolić za dnevni boravak osigurat će nesmetani protok chi energije, a možete ga postaviti i u jugoistočni ili istočni sektor dnevnog boravka. Šest stabljika bambusa postavite u istočni kut vašeg radnog prostora kako biste osigurali ostanak i napredak u poslu. Ako vam je kuhinja smještena na istok ili jugoistok, tada je odlično mjesto za postavljanje sretnog bambusa. Možete njime i ukrasiti kupaonicu, jer će njegov drveni element neutralizirati vodeni element. Nemojte ga postavljati u spavaću sobu.

1@saritezgah

2. Krasula (Crassula ovata)

Krasula je jedna od najpoznatijih biljaka koje donose novac, a Feng Shui označava ju kao biljku prijateljstva, sreće i novca te je na podučju Azije poznata kao biljka srećonoša koja aktivira energetska polja vezana uz financije. Krasula je biljka koja njeguje chi, dakle pozitivnu energiju i zbog toga ju se tradicionalno postavlja u urede i poklanja vlasnicima biznisa.

Ova prekrasna južnoafrička biljka zelenih, mesnatih listova spada u sukulentne biljke i vrlo je jednostavna za održavanje. Trebat će joj puno svjetla, stoga je najbolje da je postavite blizu prozora. No, neće ih trebati često zalijevati zahvaljujući njezinim mesnatim listovima koji skladište vodu. U njezinim sitnim, bijelim cvjetovima uživat ćete tijekom zime, pa sve do proljeća.

Krasulu postavite blizu ulaza vašeg poslovnog prostora ili na jugoistočnu poziciju gdje će privlačiti uspjeh i prosperitet vlasniku kuće ili poslovnog objekta. Prema Feng Shui praksi, osim navedene pozicije, možete ju i postaviti na istočne lokacije kako bi privukla obiteljsku harmoniju, zdravlje, dobar poslovni početak i uspjeh u školi, dok se na zapadnu stranu postavlja kako doprinjela kreativnosti i sreći djece. Nemojte ju postavljati u spavaću sobu, niti u u kupaonicu.

2 @homebyfousna

3. Drvo novca (Pachira aquatica)

Riječna pahira, poznatija i kao drvo novca, u kuću donosi sreću i prosperitet. Kao što joj i samo ime kaže, ova biljka visokih stabljika u obliku bonsai drvca donijet će sreću postavite li je u prostore koji su, prema Feng Shui tradiciji, namijenjeni za novac, zdravlje i slavu. Kako bi vam donijela sreću u poslovnom aspektu života, trebat će vam tri ili pet međusobno isprepletenih stabala pri čemu treba izbjegavati nesretan broj četiri.

Ova egzotična biljka potječe iz tropskih močvara Srednje i Južne Amerike, a u kućnim uvjetima može narasti čak i do dva metra. Također ju je vrlo lako održavati- najbolje ju je postaviti na mjesto gdje će primati dovoljno svjetla, no ne smije biti izložena direktnoj svjetlosti. Zalijeva se ustajalom vodom, rjeđe u zimskim mjesecima kada joj je potrebna manja količina. Postavite ju u lijevi kut kuće ili ureda kako biste privukli sreću i novac. Također, možete ju postaviti i u istočni dio kuće kako bi privukla zdravlje i bogatstvo te harmoniju u obitelji. Kupaonica nije dobar izbor za ovu biljku, kao ni jugozapadni sektor koji je rezerviran za ljubavne odnose.

3nhp_ir

hippie.tribe

Foto: @saritezgah, @nhp_ir, @homebyfousna, @hippie.tribe Instagram

feng shui, biljke za novac, privlačenje novca

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu