Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Women on Wine

foto Čaša dobrog vina i čokoladne delicije - jednostavno savršeni spoj

Foto: S. JEŽINA
Foto: S. JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 8. ožujak 2018. u 13:37 2018-03-08T13:37:00+01:00

Sinoćnje prvo ovogodišnje druženje u opatijskom hotelu Continental, Milenij Choco svijetu, uz čašu vina vinara Baćac iz Kukurina (Pićan), žene okupljene u udruzi Women on wine (Žene i vino) na čelu sa Sarom Prostran posvetile su Danu žena

OPATIJA Međunarodni dan žena, ne samo da je romantičan već i podsjetnik na svakodnevni doprinos žene u društvu i obitelji. No, Dan žena nosi i težinu jer borba za ženska prava sažeta u samo jednom danu i dalje traje, ne samo u ekonomskom, političkom i društvenom aspektu, naprosto, osmi mart nije retro praznik.

Sinoćnje prvo ovogodišnje druženje u opatijskom hotelu Continental, Milenij Choco svijetu, uz čašu vina vinara Baćac iz Kukurina (Pićan), žene okupljene u udruzi Women on wine (Žene i vino) na čelu sa Sarom Prostran posvetile su upravo Danu žena.

Ako se isključe vinar Goran Baćac i voditelj podruma Nikola Žunić, žene su nadmoćno vladale, a priču o predivnim čokoladnim kreacijama prezentirale voditeljica Čoko svijeta Silvija Vignjević i Sara Ban. Slastičarka Sanja Hrvatin pripremala je čokoladne slastice.

Uz merlot je servirana pralina »kruna royal« s tamnom čokoladom i s ukrasom od pravog zlata, dok je uz rose Baćac poslužena bijela pralina s punjenem od maline. Rose iz 2017. godine izazvao je ovacije, pa se s pravom ovjenčao medaljom na Vinistri 2015. godine. Kušao se i muškat bijeli uz pralinu od badema punjenu marcipanom, a i za muškat žuti, poluslatko vino koje se degustiralo uz »crni poljubac« bilo je pravo vrijeme za uputiti čestitku svim ženama.

Z0703SJ10
Woman on Wine u Hotelu Continental / Foto: S. JEŽINA

Svjesne smo da svaka žena voli lijepe i manje lijepe trenutke začiniti kockicom čokolade ili čašom finog vina pa nazdravljamo svim divnim, snažnim, vrijednim, pažljivim, jednom rječju, fenomenalnim ženama,poručile su sinoć žene.

»Pokušaj biti nježna majka, razumna supruga, suosjećajna prijateljica, iskrena kolegica, hrabra poduzetnica, ljubazna unuka, brižna kćerka, pravedna šefica. Najvažnije od svega, nemoj imati grižnju savjesti zbog toga što ne uspijevaš biti savršena u svakoj ulozi i u svakom trenutku iako si super žena ipak si samo čovjek, a to je riječ muškog roda! Ponekad budi muško!«, jednoglasno su poručile Women on wine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.