Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
22. veljače 2020.
Tradicionalni defile

CROATIA BIKE WEEK Više od tisuću motocikala u veseloj povorci protutnjalo Pulom

Foto Neven LAZAREVIC
Foto Neven LAZAREVIC
Objavljeno: 1. rujan 2018. u 19:59 2018-09-01T19:59:00+02:00

Nakon tjedan dana, 24. Croatia Bike Week došao je skoro do kraja, ali ne prije nego što je Pulom danas protutnjalo nešto više od tisuću motocikala, od Valelunge do Verude i natrag, u koloni dugoj tri kilometara. Loše vrijeme koje je prijetilo malo je smanjilo broj vozača, no kiša je ovaj put poštedjela povorku. Dobro raspoložene motocikliste pratila je znatiželjna publika koja se okupila da bi promotrila ovu veselu povorku ljubitelja oktana na dva kotača

Osim iz Hrvatske, bilo je tu motora iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Engleske, Škotske, Norveške, Poljske, Litve, Makedonije... Europa od istoka do zapada.

Bilo je tu i oldtimera, pa nekih zanimljivih i originalnih karoserija motocikala kao i nekih zanimljivih uniformi koje su se mogle vidjeti, a na sjedištima su bile zastupljene sve generacije. Ovaj defile nadaleko je poznat i nemoguće je zamisliti kraj kolovoza ili početak rujna u Puli bez njega.

Da bi sve prošlo kako treba promet je reguliran u suradnji s prometnom policijom i uz pomoć redara. Izgleda da u gradu nitko nije bio odviše iznenađen, a zadovoljna lica vozača otkrivala su da je sve prošlo dobro i problema nije bilo te se povorka nakon 40-ak minuta vratila na odredište gdje su tekle pripreme za završnu večer.

Croatia Bike Week organizira MC Twin Horn iz Pule, uz podršku Grada Pule i Turističke zajednice grada i mnogih tvrtki, organizacija i pojedinaca, a Valelunga je proteklih dana bila puna motocikala te ljubitelja dobrog rocka. Nakon tradicionalnog defilea na programu su bili kaskaderski show i izbor najboljeg prerađenog vozila. Nakon što je pao morak bilo je vrijeme za živu glazbu uz zagrebački Hard Time i žestoki američki Nashville Pussy te Čuvari svirala. Osim glazbe za sitne sate najavljen je i neizostavni sexy show. Nakon što danas svane novi dan bit će vrijeme za krenuti dalje, na novo mjesto okupljanja i onda se dogodine vratiti u Pulu.

Ovaj Hrvatski tjedan motora koji je prepoznat i daleko izvan granica Hrvatske, što se vidi i po broju te sastavu ljudi koji ga pohode, oduvijek je bio namijenjen je ljubiteljima motocikala svih vrsta i proizvođača, ali i svima koji vole dobru i kvalitetnu zabavu, a takvih nije nedostajalo niti ove godine. Program se osim na Valelungi održavao i na Forumu i u Actors Studiju, a bio je povezan i s drugim Rock Campom koji je sjedište imao u Circolu. (M. RADIĆ)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.