Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Najbolje iz ponude

ČITAJMO ZAJEDNO: 7 šarenih i maštovitih slikovnica za bebe koje potiču njihov kognitivni razvoj

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2018. u 16:48 2018-10-11T16:48:40+02:00

Ponuda slikovnica za bebe zaista je šarolika- od slikovnica koje sadrže šuškalice i zvečkalice, gumenih slikovnica do taktilnih slikovnica koje beba prstićima istražuje

Sigurno ste već svjesni koliko je čitanje od rođenja važno za kognitivni, socijalni i emotivni razvoj djeteta, kao i razvoj vokabulara i govornih vještina. Čitanje je čarobno vrijeme koje povezuje vas i dijete koje na taj način učite ljubavi prema knjizi i razvijate njegov spoznajni svijet.

Nije svaka slikovnica primjerena bilo kojem djetetu- mlađoj djeci potrebne su slikovnice bez teksta ili sa vrlo malo teksta i s više slika koje mu omogućuju učenje, uspoređivanje i povezivanje s onime što vidi u svojoj okolini. Slikovnice za najmanje zato trebaju imati sadržaj u kojem se predmeti i pojave prikazuju što realnije jer im je svrha što vjernije prenijeti informaciju iz okoline.

No, isto tako je važno da se djetetu od najranije dobi čitaju i duži tekstovi jer se na taj način potiče razvoj slušne osviještenosti kod djece. U prvoj godini života djetetu su potrebne i ujedno zanimljive slikovnice koje sadrže pjesmice i brojalice. Takvim se slikovnicama podupire razvoj osjećaja za glasove, ritam i intonaciju govora, čime se stvaraju temelji za pravilan razvoj govora.

child-3046494_640

Ponuda slikovnica za bebe zaista je šarolika- od slikovnica koje sadrže šuškalice i zvečkalice, gumenih slikovnica do taktilnih slikovnica koje beba prstićima istražuje. Donosimo pregled top 7 slikovnica za znatiželjne bebe koje im možete čitati od rođenja pa do prve godine života.

1. Sretna beba 1- Igram se! (Naša djeca)

1

Sjećate li se svih svojih omiljenih igara s roditeljima iz djetinjstva? Ova blještava slikovnica s jednostavnim i preglednim fotografijama vrlo brzo postat će omiljeno štivo vašega djeteta tijekom svake igre.

2. Pogodi zadnji stih (FoMa knjige)

2

Slikovnice skrivalice, rupice za igralice, zagonetke za pogađalice. Kuku, tko se skriva na stranici?

3. Jesi li ti moja mama? (Znanje d.o.o.)

3

Serija kartoniranih slikovnica temelje se na mogućnosti dodira tkanine u krugu na naslovnoj stranici koja predstavlja zečićevo ili tigrićevo krzno i tako u djece razvijaju osjet i bliskost sa životinjom.

4. Sretna beba- životinje (Mozaik knjiga)

4

Ove knjižice sadrže upadljive, jednostavne slike na crnoj i bijeloj pozadini kako bi bebama od rođenja do šest mjeseci starosti pomogle u razvoju vida te potaknule razvoj osjetila i sposobnosti.

5. Iš'o medo u dućan (Mozaik knjiga)

Išo-medo-u-dućan

Pjesme i brojalice za najmlađe dopunjene prekrasnim ilustracijama Željke Mezić.

6. Tko je u džungli? (FoMa knjige)

6

Vaša beba mora otkriti tko se skriva na stranici!

7. Slikovnica za 1 godinu (Naša djeca)

7

Prekrasna zbirka toplih pjesmica oduševit će vas i vaše jednogodišnjake u bilo koje doba dana. Uživajte sa svojim mališanima u skakutavim zekanima, škakljivim majmunčićima, gladnom tigriću i jednome zaigranom medvjediću!

Izvor: čitajmi.info

Foto: Naša djeca, FoMa knjige, Mozaik knjiga, Znanje d.o.o.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.