Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. listopada 2019.
Elegancija s pokrićem

foto Volvo V60: Savršeni sklad funkcije i sigurnosti

Danas i pojam elegancije - Volvo V60
Danas i pojam elegancije - Volvo V60
Autor:
Objavljeno: 6. ožujak 2018. u 14:09 2018-03-06T14:09:42+01:00

Novi V60 još jednom je potvrdio kako je Volvo vodeći proizvođač kada je riječ o sigurnosti jer dolazi s velikim brojem sigurnosnih značajki koje su dio standardne opreme

Volvo Cars, proizvođač premium automobila, predstavio je novi karavan V60 s kojim još jednom pokazuje kako je proizvođač automobila što kombinira dobar izgled i praktičnost. Automobil je predstavljen u prirodnoj okolini, na prilazu obiteljske kuće u Stockholmu. Ovim okruženjem Volvo je naglasio svoju tradiciju proizvodnje obiteljskih karavana te prikazao kako dizajn modela V60 odgovara potrebama vozača i svakodnevici modernog obiteljskog života. Malo je proizvođača automobila koji se kao Volvo mogu pohvaliti dugom povijesti i uspjesima uproizvodnji obiteljskih karavana koje krase kvalitetni dizajn i praktičnost.

Novi V60 zasnovan je na platformi Volvo skalabilne arhitekture (SPA) koju dijeli s nagrađivanim XC60 modelom te četiri vrhunska modela serije 90. Radi se o modelima koji su zaslužni za rekordne prodaje Volvo vozila posljednjih nekoliko godina. Model V60 zasnovan na SPA platformi donosi novi standard na tržište karavana srednje veličine jer se može pohvaliti luksuznom unutrašnjosti, povećanom količinom prostora, naprednom povezanosti te najnovijim Volvo sustavima podrške i sigurnosti.

Po sigurnosti skoro bez premca

– Model V60 uistinu se nalazi u središtu Volvo branda. Radi se o profinjenom modelu prekrasnih proporcija koji donosipraktičnost i raznovrsnost, izjavio je Robin Page, viši potpredsjednikodjela za dizajn u Volvu.

Želja Volvo kompanije je elektrificirati sve nove automobile od 2019. godine. Zbog toga V60 dolazis dvije opcije plug-in hibridnog pogona: novi T6 Twin Engine AWD plug-in hibridni benzinac stvara kombiniranu snagu od 340 KS i T8 Twin Engine AWD plug-in hibridni benzinac od 390 KS. Standardni benzinski pogoni u ponudi su T5 ili T6. Za vozače koji preferiraju dizelske motore tu su D3 ili D4 pogoni.

Novi V60 model još jednom je potvrdio kako je Volvo vodeći proizvođač kada je riječ o sigurnosti. Ovaj model dolazi s velikim brojem sigurnosnih značajki koje su dio standardne opreme, a to uključuje i napredni sustav podrške vozaču koji je poznat iz vozila serije 90 te XC60 modela. Sveto čini V60 jednim od najsigurnijih vozila na cesti. City Safety s tehnologijom automatskog kočenja koristi opciju automatskog kočenja i sustavedetekcije kako bi pomogao vozaču u izbjegavanju potencijalnih sudara i jedini je sustav na tržištukoji može prepoznati pješake, bicikliste i velike životinje. City Safety prvi na svijetu koristi sustav automatskog kočenja kako bi smanjio mogućnost od sudara. Pilot Assist sustav pruža podršku vozaču pri upravljanju, ubrzanju i kočenju na dobro označenimcestama i brzinama do 130 km/h. Sustav je sada i unaprjeđen s poboljšanim performansama uzavojima. V60 također uključuje sustave zaštite u slučaju slijetanja s ceste (Run-off RoadMitigation), zaštite protiv sudara s nadolazećim vozilima (Oncoming Lane Mitigation) te druge sustave podrške pri upravljanju. Opcijski Cross Traffic Alert sustav s automatskim kočenjem dodatno poboljšava sigurnost ljudi unutar i van vozila. Volvo Sensus infotainment sustav je u potpunosti kompatibilan s Apple CarPlay, Android Auto i 4Gte omogućuje vozaču da ostane povezan u vožnji. Sustavom se upravlja putem intuitivnog dodirnog zaslona u stilu tableta, a na njemu možete pronaći funkcije automobila, navigaciju, online uslugete aplikacije za zabavu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.