Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 26
Sutra: 12° 12° 26
11. studenoga 2019.
Naletio na navijače

video Rally Dakar: Vozač Kamaza pregazio gledatelja pa nastavio juriti. "Nije bio ni svjestan"

Foto Reuters, Screenshot YouTube
Foto Reuters, Screenshot YouTube
Autor:
Objavljeno: 13. siječanj 2019. u 11:48 2019-01-13T11:48:59+01:00

Andrej, naravno, nije ni vidio. Bio je uspon i u tom trenutku jedino što vidite kroz vjetrobransko staklo je nebo i vrh brda, rekao je Vladmir Čagin, šef Kamaza

AREQUIPA Zamalo tragedija na reliju Dakar u Peruu! Andrej Karginov, vozač Kamaza, svojim je tri tone teškim kamionom uletio među skupinu navijača. Najteže je prošao 60-godišnji Južnoafrikanac, kojem je Karginov zadnjim kotačem prešao preko noge.

Srećom, ozljede muškarca nisu opasne po život, dobio je lom potkoljenice. Međutim, ovo će biti kraj za Karginova na reliju. Organizatori su ga odlučili izbaciti s natjecanja. Razlog? Nije se zaustavio nakon što je pregazio muškarca.

- Karginov nije bio ni svjestan da je pregazio muškarca. Na usponu se nalazila skupina od pet gledatelja, četvorica su uspjela pobjeći, dok se peti spotaknuo i pao, a preko njegove noge Karginov je prošao sa zadnjim kotačem.

Andrej, naravno, nije ni vidio. Bio je uspon i u tom trenutku jedino što vidite kroz vjetrobransko staklo je nebo i vrh brda. Pa on je za nesreću saznao tek kasnije, rekao je Vladimir Čagin, šef Kamaza, prenose 24 sata.

Nesreća je zabilježena i na videu, a trenutak kada Karginov nalijeće na muškarca slijedi iza 5:09 minuta snimka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.