Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Uvjerljiva pobjeda

Opel astra auto godine u Hrvatskoj

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 15. prosinac 2015. u 14:25 2015-12-15T14:25:10+01:00

Zbroj bodova pobjednice Astre dosegnuo je čak 90, dok je drugoplasirana Škoda Superb sakupila znatno manje, 64 boda. Na treće se mjesto plasirao Suzuki Vitara s 61 bodom

Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom sjedištu Hrvatskog novinarskog društva sinoć su članovi žirija Zbora automobilskih novinara HND-a nakon zanimljivog, javnog glasanja izabrali Opel Astru za HR auto 2016. Zbroj bodova pobjednika dosegnuo je čak 90, dok je drugoplasirana Škoda Superb skupila znatno manje, 64 boda. Na treće se mjesto plasirao Suzuki Vitara s 61 bodom. 

Prema propozicijama nakon što svi novinari uključeni u rad zbora izabrali finaliste, članovi žirija pristupili su točno definiranoj i vrlo iscrpnoj proceduri odabira automobila godine. Uz tehničke, sigurnosne, dizajnerske i funkcionalne karakteristike koje definiraju pojedini modela automobila, utjecaj na konačni odabir imala je i cijena, odnos uloženog i dobivenog točnije – prilagođenost kupovnoj moći hrvatskog tržišta. Svi su finalisti bili podvrgnuti i rigoroznom testiranju na Oryxovom poligonu u Mičevcu tako da se ni jedan element izbora nije prepustio slučaju.

Od  preostalih finalista na četvrto, peto i šesto mjesto plasirali su se Audi A4, Mazda CX-3 te Renault Kadjar.

Svečanosti je prisustvovao i Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba koji je u prigodnom govoru najavio povratak ZG Auto Showa, jedne od najvećih manifestacija takvog tipa u regiji.

– Zagreb Auto show dogodine, 5. travnja nakon punih osam godina opet otvara svoja vrata. Jedan je to od dokaza boljih trendova u gospodarstvu, ali i uspješne zagrebačke tradicije organiziranja takvih manifestacija. K tome ZG Auto show nije samo zagrebačka manifestacija, priredba je to čitave Hrvatske koja će ju u najboljem svijetlu vratiti na tu veliku, zanimljivu automobilsku scenu. I baš kao što smo sa zagrebačkim adventom napravili najbolju manifestaciju takvog tipa u Europi, najavljujem da će i ZG Auto show zaslužiti jednake pohvale, zaključio je Bandić.

Na izbornoj svečanosti dodijeljena su i posebna priznanja u ukupno trinaest kategorija – od dizajna do najprodavanijeg modela o čemu ćemo iscrpno izvjestiti u idućem broju priloga AutoMotoYacht što izlazi u utorak, 22. prosinca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.