Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
24. siječnja 2020.
Police BMW i8 TUNE IT! SAFE!

video Njemačka policija se izgleda dosta dobro zabavlja, poledajte njen BMW za posebnu namjenu

Foto screenshot AC Schnitzer
Foto screenshot AC Schnitzer
Autor:
Objavljeno: 1. prosinac 2018. u 13:13 2018-12-01T13:13:00+01:00

Ovo je njihov novi Police BMW i8 TUNE IT! SAFE! by AC Schnitzer 

Znam na što mislite, ali ovo nije stealth tihi policijski presretač! Zove se “Police BMW i8 TUNE IT! SAFE! by AC Schnitzer” i samo ime objašnjava njegovu namjenu – inicijativu kojoj je cilj borba protiv ilegalnog i nesigurnog tuninga, piše portal Vozim.hr.

Da, AC Schnitzer je u suradnji s Ministarstvom prijevoza i digitalne infrastrukture (kod nas nemamo ništa slično) odabran od strane VDAT-a (Udruženja njemačkih tunera, opet SF za RH) da isporuči automobil prikladan za kampanju.

AC Schnitzer je isporučio impresivni i8, skockan u tipičnom ACS stilu; spustili su ga za 20 mm, montirali su superlagane 21-colne AC1 felge (ušteda od 4.4 kg PO kotaču) s finim ljepljivim Hankookicama, te su se uhvatili karbonizacije.

Foto screenshot AC Schnitzer, BMW i8 Tune it! Safe!

Svi aero–dodaci su karbonski; sprijeda dijelovi spojlera, krilca, centralni spojler, poklopac motora, bočni aero – elementi, a trodijelni difuzor zaokružuje aero –paket. Od predivnog ugljika su i okviri kvaka, poklopci retrovizora, te prednja maska i „The Bubreg“.

Aluminij je zastupljen na polugama mjenjača i pedalama, te na poklopcu iDrive rotacijskog controllera. Ukratko ovaj i8 ima sve što bi svaki pošteni policijski presretač trebao imati.

Dok su naše policijske inicijative uglavnom mlake i ubačene između dva bloka radijskih reklama, Nijemci svoje obojaju u kričave policijske boje na tuniranom BMW-u i njim kruže gradovima s rotirkama. Pogodite koji će pristup ljudi zapamtiti…

Što se performansi tiče nemamo nikakve informacije, no pošto je namijenjen za promociju a ne za skidanje rekorda, i serijskih ukupnih 326 KS i 320 + 250 Nm  je sasvim dovoljno. Da, već smo pisali o zgodnim policijskim autima, i Češka već koristi i8, ali ni približno atraktivne poput ovih. Da, poruka ove inicijative je pravilna – držite se provjerenih tunera!

policijski auto, BMW i8 Tune it! Safe!, AC Schnitzer

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.