Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
15. prosinca 2019.
Mondial Paris Motor Show

foto/video Naš novinar u Parizu na najvažnijoj automobilskoj predstavi na svijetu. Evo što je sve tamo vidio

Foto Edi Prodan
Foto Edi Prodan
Autor:
Objavljeno: 2. listopad 2018. u 11:45 2018-10-02T11:45:00+02:00

U znaku proslave 120. rođendana, jutros je započeo Mondial Paris Motor Show, najvažnija ovogodišnja automobilska predstava na svijetu. Ali koliko god da je najveća, iznimno je evidentan izostanak velikog broja izlagača.

Najuočljiviji je izostanak dijela njemačke autoindustrije , a manje je i "japanaca". Nema recimo Opela, Forda, Volkswagena ili Nissana, Mazde, a nisu došli ni Fiat kao ni Volvo. No, ono što je također uočljivo, jedne od najvećih novosti su upravo njemačke premijere - BMW X5 i Mercedes B klase.

S druge strane, zna se tko je 'gazda" u francuskoj prijestolnici - Renault, Citroen, Peugeot i DS izložili su svu silu noviteta i koncepata.

A novi gospodari Dalekog istoka, kako se čini polako i cijelog svijeta su Korejci. Hyundai je tako svoju moć pokazao sedanskom izvedenicom i30 Fastback u supersportskom N izdanju. KIA pak izlaže Proceed i Ceed GT.

20181002_091641
Novi list na Mondial Maris Motor Showu / Snimio Edi Prodan

Honda spašava japansku čast s novim CR-V-om, moćna je i postava Toyote koja se vraća s - Corrolom.

Zanimljivo je i to da izlagači polako odustaju od klasičnih press konferencija, a na njihovo mjesto ulaze zanimljivi performansi i slična događaja koja privlače veću multimedijalnu pažnju.

Renault je tako napravio pravi spektakl sa svojim viđenjem vrlo skore budućnosti mobilnosti u kojoj će postojati mogućnost izbora: voziti ili biti autonomno vožen. Koncept EZ Ultimo je jedan od onih koji dolaze.

Hyundai je svoje predstavljanje organizirao putem nekoliko interaktivnih radionica za novinare u kojima je također uz tehnicko-tehnološki napredak isticana mobilnost budućnosti.

Općenito ovogodišnji Pariz stavio je znak jednakosti.između prezentacije novih modela i promišljanja trendova koji će u prometu zaživjeti u slijedećem desetljeću.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.