Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Herojski čin

video Vlasnik spašene kujice: "Napokon jedna sretna priča iz Vukovara - bez boja i politike"

Foto Screenshot YouTube
Foto Screenshot YouTube
Autor:
Objavljeno: 27. siječanj 2019. u 11:05 2019-01-27T11:05:35+01:00

Čekam priliku da im na neki način zahvalim, a ovim videom sam ih želio prikazati kao heroje jer oni to stvarno jesu, ispričao je Marinko Ivičić o vukovarskim vatrogascima

VUKOVAR Marinko Ivičić jučer se oko 14 sati u Vukovaru šetao, kao i inače, sa svojim psom Leom. No, uobičajena šetnja se umalo pretvorila u tragediju.

Kujica Lea je, ugledavši labudove na Staroj Vuki, pojurila prema njima, kaže Marinko. Labudovi su odletjeli, a ona je propala kroz led. Pokušavala se bezuspješno izvući iz vode.

- Vidjevši da nema načina da joj pomognem jer je led tanak, a ona udaljena petnaestak metara od obale, ostalo mi je jedino da zamolim vatrogasce za pomoć. Oni su ubrzo došli i spasili je iz sigurne smrti jer je u trenutku spašavanja Lea već bila iscrpljena i pothlađena, rekao je Marinko.

Odjurio je s njom kući ne stigavši, kaže,  vatrogascu Denisu i njegovim kolegama zahvaliti kako treba.

- Srećom, uspio sam snimiti spašavanje s mišlju da pokažem kakvi su to ljudi i čime se bave, da ima bar na neki način zahvalim za za sve ono sto čine. Nažalost u svoj onoj strci nisam pitao dečke ništa. Znam ih sve iz viđenja jer se često srećemo. Čekam priliku da im na neki način zahvalim, a ovim videom sam ih želio prikazati kao heroje jer oni to stvarno jesu, ispričao je.

Marinko je video akcije spašavanje Lee objavio na svom Facebook profilu s naslovom: ˝Vatrogasci Vukovar, hvala na vašoj nesebičnosti˝. Objava se brzinom munje proširila društvenim mrežama i ujedinila Hrvatsku toplom zimskom pričom iz grada na Dunavu.

Vatrogasac Denis Kovačić pokazao se istinskim samaritancem, a na svojem Facebook profilu dijeli brojne akcije spašavanja vatrogasaca, među kojima su i spašavanja životinja.

Kujica Lea se, na sreću, vrlo brzo oporavila: "Lea je super, već nakon nekoliko sati je bila ponovno u akciji. To je poseban pas", kaže Ivičić te ističe da želi da fokus ostane na herojskom činu vukovarskih vatrogasaca, da to bude napokon jedna sretna priča iz Vukovara - bez boja i politike.

Vukovar će se još dugo pamtiti i po ovoj dirljivoj sretnoj priči.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze