Zima topla svima

Skloništima za napuštene životinje potrebne dekice ili slama

P. N.



I u riječkom azilu za napuštene životinje ovih dana psi jedva podnose “polarne hladnoće” i niske temperature, a pomoći im se može dekicama ili primjerice slamom. Ako netko može pomoći donacijom slame, psi bi bili jako zadovoljni jer je slama odličan izolator, psi ju vole i predivno ih je gledati kada se uvuku u svoje kućice i iz njih skoro da ne žele izaći koliko im je toplo, mekano i lijepo.


I Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu u četvrtak je zamolilo građane da im pomognu u skupljanju starih dekica, jer je hladno i bit će uskoro puno snijega, a psi, posebno štenad, trebaju toplo mjesto za spavanje.


U skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba se već nekoliko godina provodi akcija “Zima topla svima”, koja i dalje traje.




“Zima je pokazala svoje zube, i psi, a posebno štenad, trebaju toplo mjesto za spavanje. Zato molimo građane da se organiziraju u kvartu, među svojim prijateljima, rođacima, u školama ili firmama u kojima rade, organiziraju skupljanje tih starih stvari. Napravit ćete nešto korisno za druge, jer neće vas ništa koštati, a osjećat ćete se dobro”, poručili su građanima iz Dumovca. 


Mole sve prijatelje životinja da pomognu u skupljanju starih dekica, kako bi životinjama u skloništu bilo toplije dok čekaju svoj dom.


Uglavnom, ako imate u svojoj okolici sklonište koje brine o životinjama, pomognite im da lakše prežive zimu.